Ruimtetekort!

De meeste mensen, met of zonder kinderen, zullen zich herkennen in het feit dat je. gedurende je leven, heel veel spullen verzameld. Uiteraard ruim je door de jaren heen ook regelmatig op en worden er spullen verkocht of gaan naar de kringloop of het goede doel. Maar hoe ouder je wordt hoe meer je omringd wordt door spullen die emotionele waarde hebben. En dat kan ook niet anders!

Als je de ruimte hebt in huis om dit een plekje te geven is het geen probleem deze spullen te bewaren. Veel mensen hebben dit niet en zoeken naar praktische oplossingen om deze spullen te kunnen behouden maar ook voldoende leefruimte over te kunnen houden. En hier ligt voor mij als interieurstyliste een mooie uitdaging!

Het bedenken van praktische oplossingen is een onderdeel van mijn werk wat erg leuk is om te doen! Ieder huis heeft plekjes die niet of nauwelijks benut worden, maar met een andere indeling ineens verrassend uit kunnen pakken. Soms benut je de hoogte, andere keren de breedte, altijd afhankelijk van de wensen van de bewoners. Met name mensen met opgroeiende kinderen merken dat alles steeds meer ruimte inneemt en ieder hoekje van de woning nodig is.

Naast het bedenken van praktische oplossingen is het ook goed eens kritisch te kijken naar de spullen die je hebt. Veel mensen vinden opruimen lastig. Veel voorkomende vragen zijn; 'Heb ik de spullen misschien nog eens nodig in de toekomst? of 'Ga ik dit niet missen als ik het niet meer heb'? De opruimmethode van Marie Kondo, een Japanse schrijfster, kan een prettig handvat zijn. Het mooie aan deze opruimmethode is dat er niet gekeken wordt naar wat weg kan, maar juist naar wat je wil houden. De kern van deze methode is dat je alleen de spullen bewaart waar je blij van wordt. Alle spullen die een positieve functie hebben in jouw leven bewaar je, al het andere gaat weg. Mocht je geinteresseerd zijn in deze methode kun je het boek aanschaffen, de originele titel hiervan is 'The life changing method of tidiyng up, in het Nederlands heet het boek 'Opgeruimd'.

Succes!

Uitgelichte berichten
Recente berichten