Voorjaarskriebels

De lente is begonnen! Buiten merken we daar op het moment nog niet zoveel van, maar dat geeft je de kans lekker in huis aan de slag te gaan je huis een fijne, frisse lente uitstraling te geven!

Maar hoe doe je dat nu en wat zorgt voor een fris interieur?

Uiteraard kun je het groots aanpakken. Mouwen opstropen, een grote voorjaarsschoonmaak en een frisse kleur op de muur. De basis is dan meteen gezet. Kleuren waar je aan kan denken zijn geel, groen, blauw, roze en dan vaak in lichte tinten. Pastelkleuren ook wel genoemd. Deze kleuren zijn zacht en makkelijk te combineren met andere (zachte) kleuren en materialen. De kleur geel in al zijn tinten zal een heel vrolijke en zonnige sfeer geven in je kamer., maar kan ook erg aanwezig zijn. Daarom is het bij deze kleur aan te raden een niet te groot oppervlak te nemen, Geel en bruin zijn kleuren die vaak gecombineerd worden, denk hierbij aan lichte houttinten, rotan etc.

Groen op de muur geeft een levendig en tegelijkertijd een kalm gevoel. Ook in groen zijn er eindeloos veel tinten. Bedenk je wel dat wanneer je een donkere tint gebruikt dit een andere werking zal hebben op je interieur en op je gemoedstoestand dan wanneer je voor een lichte tint gaat. Groen in een lichte tint kan in iedere ruimte in huis toegepast worden.

Maar zoals gezegd, je kunt groots te werk gaan maar het ook wat subtieler aanpakken. Bevalt de kleur op de muur je en heb je geen behoefte aan een groot kleuroppervlak op de muur? Met de volgende ideeen creeer je in een handomdraai dat lente gevoel in je huis!

Planten en bloemen!

Groen is een kleur die je associeert bij het voorjaar. Buiten begint alles te bloeien en ook in huis geeft deze levendigheid een blij en vrij gevoel. Het voordeel van planten is, mits ze de juiste verzorging krijgen, dat ze een lange tijd staan en je er lang plezier van hebt. Ook is bekend dat planten op een positieve manier de luchtvochtigheid in huis beinvloeden. Bloemen daarentegen staan natuurlijk over ht algemeen korter, maar hiermee kun je eindeloos varieren in lengte, kleur en soort. Een mooi veldboeket is prachtig, maar ook veel verschillende bloemetjes op meerdere vaasjes geeft een leuke opvulling in meerdere hoekjes in huis.

Woonaccessoires!

Of je nu een groot of klein budget hebt, woonaccessoires zijn er voor iedereen wel te vinden. Voordat je op pad gaat of op internet gaat snuffelen is het goed je te bedenken in welke kleurtint(en) je wilt zoeken. De verleiding is groot om al het leuks wat je ziet bij elkaar te verzamelen maar dan uiteindelijk eenheid te missen. In een van mijn vorige blogs heb ik beschreven hoe je een kleurenkaart samenstelt aan de hand van een moodboard. Dit is ook voor accessoires een idee! Dit is dan een leidraad en deze heb je bij de hand wanneer je gaat shoppen. Bij accessoires kun je denken aan vaasjes, kaarsen, fotolijstjes, kussenhoesjes, plaids etc.

Met deze tips lukt het je vast een fris interieur te creeeren voor de komende lente- en zomermaanden en..vergeet natuurlijk niet zelf ook te stralen!

Uitgelichte berichten
Recente berichten