Vakantie in eigen tuin!

Deze weken hebben we alweer kunnen genieten van fantastische temperaturen en veel zon!

De deur wijd open en veel uren doorbrengen in onze tuin of op het balkon.

Er is veel aandacht voor de inrichting van de tuin..en terecht! De tijd die je in het najaar en winter in je huis doorbrengt breng je nu door in de tuin, maak er daarom een plek van waar het prettig is om te zijn en te relaxen! In een gemiddelde tuin heb je vaak plek om een eettafel neer te zetten en vaak ook nog een fijne zithoek te creeëren. We kennen allemaal de reclames van de Italiaanse families aan één grote tafel met lekker eten en drinken én zon uiteraard;-).

De sfeer die deze reclames uitstralen is soms op simpele manieren neer te zetten en het hoeft niet veel geld te kosten! Dit geldt uiteraard ook voor bijvoorbeeld de Ibiza uitstraling, wat ook zo'n heerlijk zomers relaxt gevoel kan geven! In deze blog geef ik tips om je tuin om te toveren tot een plek waar je heerlijk tot rust komt en vrienden en familie met veel plezier ontvangt!

Een hangmat, ligbedden, een grote bank, het zijn allemaal plekken waar je even weg kan dromen. Hou je van kleur? Gebruik van mooie fel gekleurde kussens! Hou je het liever rustig? Kies dan voor bijvoorbeeld zwart wit. Wat bij zowel kleur als zwart wit erg mooi is en een 'beach' uitstraling geeft is gebruikt hout. Denk aan pallets, je kunt deze natuurlijk voorzien van een kleurtje (of meerdere). Een leuke DIY ; beschilder een houten plank met een zomerse quote. Ook kun je een (kleine) palm plaatsen in de buurt van deze chillplek, het ultieme vakantiegevoel!

Heb je ook ruimte voor een mooie (grote) eettafel? Heerlijk! Buiten eten, eindeloos natafelen en lange avonden, wat wil je nog meer? Om je tafel aan te kleden kun je gebruik maken van een tafelklem, deze bestaat uit stangen die je aan beide zijden van de tafel vast maakt waardoor er een stang boven de tafel komt te hangen waar je allerlei versieringen aan kan hangen. Denk hierbij aan een leuk lichtsnoer of een paar losse lampjes, kaarsjes, kralenkettingen, plantjes (in leuke macraméhangers), pompoms (zelf te maken), een buitenslinger (eenvoudig te maken door bijvoorbeeld een oud laken in repen te knippen en meerdere reepjes te bundelen waardoor dit gaat wapperen bij een windje).

De tafel zelf dek je met mooi glaswerk, wijnglazen, servies, een lekker watertje met bijvoorbeeld citroen, komkommer en munt (staat leuk én is ook nog eens heerlijk verfrissend!). Vergeet niet meerdere kleine veldboeketjes te plukken voor wat kleur en vrolijkheid op tafel! En als het 's avonds wat afkoelt steek je de vuurkorf aan! Ik wens jullie veel heerlijke zomerdagen en avonden toe!

nulldata:image/gif;base64,R0lGODlnullhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square