Najaar in huis..tijd voor wat wooninpiratie!

Wat een zomer hebben we achter de rug! Zoveel mooie, warme dagen. Maandenlang hebben we buiten geleefd. Ook nu is het buiten nog aangenaam, maar de herfstkleuren nemen de overhand en het is al weer eerder donker. Stiekem mijn favoriete tijd van het jaar. De deur gaat weer dicht en binnen maken we het gezellig. Het is tijd voor wooninspiratie...een herfstinterieur!

De overgang van zomer naar najaar/winter is groot. Van het tuinleven weer naar het binnenleven, van licht en veel groen naar wat donkerder en diepere tinten.

Je huis een najaarslook geven, hoe doe je dat nu?

Als eerste is het goed te kijken welke sfeer je wilt creeën in je huis. Meer warmte ligt vaak voor de hand in deze periode, dit is dan ook het uitgangspunt in deze blog.

Belangrijk is te goed te kijken naar de basisinrichting van je huis. Heb je veel lichte tinten? Om meteen groot te beginnen..een wand in een mooie warme kleur verven kan prachtig zijn. Dit is dan ook meteen de kleur van waaruit je de rest van de styling gaat bepalen. Om wel rust te bewaren is het goed aan deze kleur niet meer dan 3 andere kleuren of materialen toe te voegen die de sfeer gaan bepalen in je interieur. Je kunt altijd nog verder doorstylen wanneer je het toch te saai mocht vinden. Een voorbeeld; kies je voor een mooie diepblauwe muur, probeer deze kleur samen met bijvoorbeeld een okertint, groene elementen (planten mogen!) en bijvoorbeeld wat accessoires van koper door te voeren in je herfstinterieur.

Wil je een muur in je huis wel een kleur geven maar een minder bepalende? Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld de kleur van het jaar 2019, spicy honey. Door een (gedeelte van je) muur deze tint te geven, heb je de mogelijkheid twee kanten op te gaan. Voor het komende seizoen kun je dit mooi combineren met warme aardse kleuren en natuurlijke materialen, straks in het voorjaar kun je gebruik maken van complementaire kleuren. Om er wat meer vrolijkheid aan toe voegen gebruik pasteltinten of geel in je styling.

Wil je de basis van je huis licht laten en puur met accessoires je interieur van een najaarslook voorzien? Kijk dan vooral naar contrasten. Wol is een natuurlijk materiaal wat warmte geeft aan een interieur. Zo ook velours, dit heeft naast een warme ook een chique uitstraling. Door diverse materialen te combineren krijg je een levend interieur.

Een vloerkleed zal ook zeker warmte toevoegen. Ook hiervoor geldt, net als de muur, kies je voor een kleed met een drukke print of patroon je de rest van de ruimte letterlijk en figuurlijk niet te bont moet maken. Kijk goed naar de tinten in het kleed en haal daar 2 kleuren uit die je terug wil laten komen in je accessoires. Is dit bijvoorbeeld groen? Je kunt dan wel heel mooi variëren met verschillende tinten groen. Je krijgt dan het ton-sur-ton effect. Heb je een kleed in basiskleur? Dan kun je in de accessoires best twee of drie kleuren gebruiken. Een hoogpolig vloerkleed is comfortabel en staat gezellig, laagpolig kan praktischer zijn met bijvoorbeeld huisdieren.

Denk bij accessoires ook eens aan een mooie tak. Je hebt nu in de bloemenwinkels of gewoon buiten in de natuur de meest prachtige takken in warme tinten. Zet een of twee grote takken in een vaas in een hoek van de kamer en het vult je interieur meteen. Ook blijven deze takken vaak een langere periode staan, je hoeft hierdoor niet steeds weer op zoek naar iets nieuws.

Tenslotte zijn veel (sier)kussens, plaids, schapenvachten

en kaarsen onlosmakelijk verbonden met een herfstinterieur!

Misschien is dit allemaal makkelijker gezegd dat gedaan;-). Kom je er nu niet uit of twijfel je? Neem gerust contact met me op! interieur- en styling advies kan van heel klein tot groot. Kijk op www.beleefjouwstijl.nl voor meer informatie!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square