Allergaartje

In deze blog aandacht voor het 'allergaartje' interieur. De term 'allergaartje' betekent 'een mengeling van ongelijksoortige zaken'. Vaak is het zo dat je in een interieur zoekt naar een bepaalde balans, je wil dat meubels, kleuren, materialen etc kloppen bij elkaar en een zekere rust uitstralen.

De tijd waarin je naar een woonwinkel ging en meubels uitzocht voor je woonkamer in één en dezelfde stijl is al lang voorbij. Op deze manier rust in je interieur brengen kan al snel saai worden. Het combineren van verschillende meubels uit diverse woonstijlen kan zorgen voor een sprankelend geheel zonder dat daarbij de balans en rust uit het oog wordt verloren.

Vaak is het zo dat je je in meerdere woonstijlen kan vinden. Bij het industriële vind je het zwarte metaal stoer en strak, in het landelijke vind je een stuk gezelligheid en warmte. Als je uit de diverse interieurstijlen die jou aanspreken nu dát kan halen wat jij mooi vindt, krijg je een bepaalde diversiteit aan stijlen die samen jouw stijl vormen! Simpel gezegd, een allergaartje interieur.

Maar niks zo leuk als dat! Een allergaartje interieur is helemaal van jou, zegt iets over jou en maakt dat jij je thuis voelt in je eigen huis. De kunst is alleen om het wel op de juiste manier te combineren, zonder dat het rommelig overkomt. En dat is best heel erg moeilijk.

Een handige tip is om niet te snel over te gaan tot koop. Ga lekker kijken in allerlei woonwinkels en maak foto's van meubels en/of accessoires die je aanspreken. Thuis kun je dan rustig een collage maken van je favorieten en kijken of je daarmee de sfeer creëert die je voor ogen hebt.

Als interieurstyliste kan ik je helpen om de juiste keuzes hierin te maken en adviseer ik over de mogelijkheden. Dit is vaak verrassend, je kijkt verder dan dat je misschien zelf zou doen. Samen kom je zo tot een heel origineel plan.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square